Prej më shumë se një viti, Banka e Shqipërisë po aplikon një normë maksimale interesi për kreditë konsumatore të dhëna nga bankat dhe institucionet financiare. Akan Ajdini, Drejtor i Përgjithshëm i IuteCredit Albania, thotë në Monitor Brief Insight se aplikimi i kësaj mase ka sjellë një tkurrje për ofertës në kredi gjatë vitit të kaluar.